Vi er FSC® -sertifisert

Vi bygger videre på vår miljøprofil, og kan nå kunngjøre at vi er blitt FSC-sertifisert. Dette er vi stolte over, og vi kan nå levere trebaserte plater som stiller enda sterkere i miljøsammenheng.

Byggform har i senere tider observert at bransjen i større grad etterspør miljøsertifiserte materialer, spesielt der det gjelder miljøbygg som f. eks BREEAM og passivhus. Vi har fra før PEFC™ -sertifisering og i tillegg meget god kontroll på EUTR. Nå kan vi legge til i denne listen, og fortsette fokuset på denne utviklingen.

— Vi ønsker at våre kunder skal være trygge på at varer fra oss har et tydelig ‘miljøstempel’. Med FSC® vil Byggform også i fremtiden være godt rustet til å levere produkter som gir poeng i BREEAM-bygg.

FSC er en internasjonal organisasjon som arbeider for bærekraftig skogbruk. Gjennom denne sertifiseringen vil Byggform tilby trebaserte plater som FSC-CW og FSC-Mix. Dette innebærer at våre trebaserte produkter kan spores gjennom hele verdikjeden, fra tømmeret hugges til det ferdige produktet befinner seg i byggevarehandelen. Ordningen stiller blant annet krav til at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert og at det tas hensyn til lokalbefolkning og dyreliv.

— Vi er stolte av å få denne sertifiseringen. Dette bekrefter Byggform AS som en seriøs aktør, som setter miljømessige og etiske prinsipper i sentrum, sier Herulf Espenæs, innkjøpsdirektør i Byggform.

Med dette mener Byggform at sertifiseringen er et viktig bidrag til å bevare skog og naturmangfold for kommende generasjoner.