SPONPLATER

VEGG OG GULV

Treslag: Flismasse av nåletrær      Densitet: 700 kg/m3      Lim: MUF/MUPF

Sponplater er en av de mest brukte platene i trearbeidende industri og kommer i et mangfold av forskjellige typer og kvaliteter. Ulike bruksområder krever ulike platetyper og montering. En sponplate for bruk i gulv i fuktbelastede områder er f. eks ikke den samme som en plate som blir bruk i tak og vegg. Vi i Byggform hjelper deg med å finne den riktige platen for ditt prosjekt. Vi fører sponplater fra Byggelit (folierte takplater), Novopan (veggplater, gulv P6/P7) og Kronospan (gulv P5/P6).

GULV

Sponplater til gulv fra Byggform er sterke og innovative plater av høy kvalitet. Alle gulvplatene er 22mm tykke, med not og fjær på alle fire sider (TG4) og kommer i tre varianter: standard, fuktbestandig og fuktbestandig ekstra.

Vår STANDARD sponplate er egnet for bruk i tørre rom/omgivelser som kraftig bærende konstruksjon. De er beregnet som frittbærende undergulv på trebjelkelag eller tilsvarende med CC 60, samt som flytende gulv. Standard gulvspon har klassifiseringen P6 og kategoriseres under klimaklasse 1.

Vår FUKTBESTANDIG sponplate er ment for bruk i fuktige forhold, f. eks bad, vaskerom etc. som normal bærende konstruksjon. Godkjent som plattformgulv og kan monteres før vegger og tak. Fuktbestandig gulvspon har klassifiseringen P5 og klimaklasse 2.

Vår FUKTBESTANDIG EKSTRA sponplate er en ekstra sterk plate for bruk i samme fuktige forhold som overnevnte men kan brukes som kraftig bærende konstruksjon. Denne platen er også godkjent som plattformgulv og godkjent for skjøter mellom bjelkelag.Fuktbestandig gulvspon har klassifiseringen P7, klimaklasse 2 og er svanemerket.

VEGG

Montering av innvendig bekledning på skillevegger og lette ytterveggskonstruksjoner går raskt og sikkert med våre veggplater. Platene egner seg til bruk i tørre rom, og kan brukes såvel til nybygg som i forbindelse med renovering av eldre bygninger. Det som fremhever veggplater i spon er at de tåler slag og støt. De har også et godt skrufeste som forenkler montering av tyngre gjenstander som bokhyller, malerier, etc ..

Veggplatene er fremstilt med profilerte kanter på 2 sider for enklere skjøting. Platene kan monteres på rammekonstruksjoner av både tre og stål. Våre veggplater har klassifiseringen P1, det betyr at platen er ment for generelt brukt i tørre omgivelser. Platene er svanemerket.

PRODUKSJON AV SPONPLATER

Til fremstillingen av sponplater brukes blant annet tre og lim som råvarer. Treet forarbeides i en flishugger før uønskede objekter blir sortertut.Sponflisene tørkes til et lavt fuktinnhold, før det blandes med lim og strøs ut på et bånd. Båndet tar sponmassen inn i en presse, der varme og høyt trykk presser massen til en ubehandlet sponplate. Platene kjøles ned og sendes til slutt til etterbehandling.